Tricky släpper False Idols och ger bort låt gratis

Adrian Thaws, eller Tricky som han är mer känd som, är en engelsk musiker och skådespelare med en helt klart egen stil och brokig karriär bakom sig. Som en part i Bristols The Wild Bunch var han med på Massive Attacks debut Blue Lines och på uppföljaren Protection bidrog han med texterna till Karmacoma och Eurochild, så framtiden såg ljus ut. 1995 släppte han sin hyllade debut Maxinquaye som nominerades till Mercury Prize och röstades fram till Album of the Year av NME. Med på albumet var Overcome och Hell Is Round The Corner, som textmässigt var samma låtar som låtarna på Protection, men annorlunda upplagda och andra aktörer, även om viss sampling var samma. Tricky gillade hur som helst aldrig uppmärksamheten och

trickyfalseidols

hajpen han fick och agerade märkligt under åren som kom. Mycket bra släpptes, men ojämnheten var konstant med bottennapp långt från hans kreativa toppar och det är först nu han verkar ha fått harmoni i sin värld. Som producent och musiker, är han känd för en mörk viskande lyristisk stil, rik på lager av ljud. Tricky blandar ofta olika stilar, fusion av rock, hiphop, electronica och pop. 28 maj är Tricky tillbaka med nya albumet False Idols på egna skivbolaget med samma namn och i sedvanlig ordning har han gäster på skivan. Francesca BelmonteNneka, Peter Silberman (från The Antlers) och Fifi Rong har alla bidragit och det är hans mest fulländade skiva sedan hans tidigaste verk från 90-talet. Han har kommit mer till rätta med sig själv och texterna med låtstruktur föll bara ur honom i ett snabbt tempo. En viktig artist som bryr sig om sin publik snarare än pengar och kändisskap. Ska bli spännande och kul att få höra mer framöver. Det jag hört så långt låter mycket lovande!

“This new album I’ll stand behind every track. I don’t care whether people like it. I’m doing what I want to do, which is what I did with my first record. That’s what made me who I was in the beginning. If people don’t like it, it don’t matter to me because I’m back where I was.”

Tricky feat. Francesca Belmonte – Nothing’s Changed [download]

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: