Fredagen den 18 maj krockar min planeringen

Det händer ibland att Stockholm har musikkrockar jag inte vill ha eller borde få. Fredagen den 18 maj är en sådan dag, då en av mästarna bakom den nya franska vågen av bra klubbmusik är här och samtidigt som en av världens bästa DJ:s också är i stan för att leka. Paradoxalt nog är en av den franska musikens nya ledstjärnor Fred Falke tysk,

men han har agerat mer från Frankrike, att många tar av misstag honom för fransman. Han startade sin karriär inom dansmusiken i slutet av 90-talet när han tillsammans med Alan Braxe släppte Intro. Duon höll ihop i 8 år och etablerade sig som ett pålitligt namn för bra drag och när de gick skilda vägar tog Fred Falke sig själv till nästa nivå strax under klubbeliten. Han är ett av de hetaste namnen inom snällare electroclash och fransk house som dominerat de senaste åren och ett namn du inte får missa. Klubben Virgin Ears får därför ett toppnamn i genren att skaka om Debaser Medis och det lär bli en svettig kväll. Fri entré innan 22.00, sedan kostar det 120 kronor.

Till Berns fina emineta klubb 2:35 kommer en acidhouseveteran och technomästare som fullständigt kan behärska tre vinylspelare samtidigt och som varit i toppen av DJ-eliten de senaste 25 åren. Carl Cox har gjort det mesta man kan göra inom klubbvärlden sen han som femtonårig började sin bana som DJ. Han var en av de ledande figurerna inom den brittiska ravevågen i slutet av åttiotalet och fick tusentals danssugna på fötterna tills soluppgången. Med debutsingeln I Want You (Forever) som kom 1991 hamnade han på engelska 30-listan och blev anlitad världen över för mängder av klassiska spelningar. Bitvis har han svajat i kvalitén och omdömet, men hela tiden har han stegat tillbaka och aldrig glömt sina rötter i technon. Kommer ihåg när jag intervjuade Laurent Garnier för några år sen och lyfte fram honom som en legend inom klubbmusiken och han blev störd. Han menade att de stora legenderna var ju namn som Derrick May, Kevin Saunderson och hans vän Carl Cox. Anar att jag måste jobba hårt för en intervju med legendaren, men ska banne mig försöka, då det vore en dröm som gick i uppfyllelse! Entré till Berns och Carl Cox kostar 320 kronor + serviceavgifter, men då får ni även Joel Mull i paketet. Lär bli trångt på dansgolvet och just nu ligger Berns bäst till i planeringen.

Alan Braxe & Fred FalkeRubicon

Carl CoxPhoebus Apollo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: