Strax släpps biljetterna till The Stone Roses

Få har väl missat veckans stora musiknyhet som formlig fyllt brittisk media. Med bara två album i bagaget är det imponerande hur stora de blev och fortfarande är, men det var två klassiska indiealbum och medlemmarna har sedan uppbrottet fortsatt att påverka musiken enormt. The Stone Roses bildades ur spillrorna av bandet English Rose av de båda frontfigurerna Ian Brown och John Squire. Bandet hade en stor mångfald av influenser där allt från garage rock, northern soul till punk bidrog till ljudbilden som skruvades till med lite acid. Efter några års harvande på Manchesters lokala musikscen skrev de i slutet av 1988 skivkontrakt med Silvertone Records och fick ett mindre genombrott med singeln Elephant Stone. Den brittiska musikpressen började visa intresse för bandet och när debuten The Stone Roses släpptes maj 1989 blev det en rejäl hajp och och gruppen blev frontfigurer i den så kallade Madchesterscenen.

The Stone RosesWaterfall

Efter de enorma framgångarna hade gruppen svårt att producera nya låtar och hamnade i en utdragen skivbolagstvist, vilket gjorde att att andraalbumet Second Coming inte släpptes förrän 1994. Skivan följdes av en mindre lyckad turné innan gruppen slutligen splittrades i oktober 1996. Medlemmarna har efter det haft flera mer eller mindre lyckade projekt de varit involverade i och alla utanför bandet har hela tiden haft The Stone Roses som referens. Spaltmetrarna har därför varit många och brittisk media har flera gånger spekulerat om en återförening. En splittrad återförening ägde rum den 30 mars 2007 när förre Smiths-basisten Andy Rourkes välgörenhetskonsert till förmån för Manchester Versus Cancer ägde rum och delar av bandet framförde I Am The Resurrection, men mer än så blev det inte då.

The Stone Roses – Love Spreads

Den 18 oktober 2011 meddelade The Stone Roses att 15 års upphåll var slut och att de hade återförenats. På presskonferensen berättade medlemmarna att ett nytt album är planerat och att det ska bli två spelningar i Manchester i juni, som följs av en världsturné. Om 25 minuter släpps biljetterna till Heaton Park, Manchester, fredag ​​29 och lördag 30 juni, 2012. Biljetterna kostar 55 £ och släpps 09:30 idag fredag den 21 oktober. Se till att vara snabb om du vill gå, för de tar garanterat slut på bara några minuter. Önskar jag hade råd, men får hoppas på ett senare tillfälle under turnén!

The Stone Roses – I Wanna Be Adored

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: