R.E.M. har lagt ner verksamheten och är historia

Det har varit känt hela året att det varit på gång, så det var ingen överraskning, men igår den 21 september 2011 blev det officiellt på deras egna hemsida att Stipe, Buck och Mills avslutar bandet R.E.M.:

To our Fans and Friends: As R.E.M., and as lifelong friends and co-conspirators, we have decided to call it a day as a band. We walk away with a great sense of gratitude, of finality, and of astonishment at all we have accomplished. To anyone who ever felt touched by our music, our deepest thanks for listening.”

Får gåshud av Michael Stipe röst i samspel med musiken och minns såväl tidigare skivor som konserter med det enormt viktiga och medvetna bandet för den alternativa rockscenen. Collapse Into Now som kom den 7 mars blev det 15: e och sista studioalbumet från gruppen. Det kommer att bli tomt utan R.E.M., men det känns skönt att de lämnar arenan innan de blir en skugga av sitt forna jag, dessutom gissar jag att herrarna fortsätter sitt medvetna engagemang i egna och andras projekt och att de dyker upp här och var framöver.

R.E.M. – Überlin

R.E.M. – Oh My Heart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: