En samling som rymmer outgivet med Daft Punk

Snart är vi där. Albumet Soma Records 20 years närmar sig snabbt och den 19 september ligger den i startblocket. Det kommer att bli en box om tre CD-skivor från det skotska bolaget. Den första skivan består av några outgivna spår och diverse klassiker, den andra är en DJ-mix från Slam och den tredje är en DJ-mix från Silicon Soul. Den stora snackisen är att Daft Punk inleder det hela med Drive, ett från 1994 outgivet demospår. Ska bli klart intressant och få höra i sin helhet, då det andas mycket av den franska duons debut. För övrigt arbetar herrarna på ett nytt album och som förmodligen kommer nästa år, då de i år är uppbundna till kontrakt med Disney.

En källa från etiketten ska ha sagt att killarna ursprungligen hade skickat Rollin’ & Scratchin’ till samlingen, men att Soma frågat om de inte kunde slutföra spåret Drive vilket blev fallet. Samlingen i övrigt rymmer bra prylar från bland annat The Black Dog, svenska Samuel L SessionSlamSilicon Soul och Percy X.

Som en bonus till dagens post får ni Daft Punks film Electroma från 2007, som handlar  om två robotars sökande efter lösningen för att kunna bli människa. Musiken i filmen är inte från Daft Punk men riktigt bra och jag gillar den småsjuka storyn, som jag tycker även ni ska ta till er. Ska för övrigt tillägga att jag de närmaste dagarna även jobbar på att få ut mina festivalrapporter för sommaren från Popaganda, Sónar och Hultsfred, som tråkigt nog halkat lite efter och kommit mellan stolarna, men knappast glömts bort!

Daft PunkElectroma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: