Ett skönt alternativt chill i Danmark i helgen

Om ni nu trodde att det räckte med Danmarkstips med Prince, trodde ni fel. Det finns ju andra intressanta evenemang och då kanske inte lika kompetenta som herrn i fråga, men klart mer alternativa och definitivt givande. Stella Polaris är en riktigt bra kvalitativ leverantör av bra chill-samlingar likt Café del Mars. Dessutom är det den största chill-out festivalen i Danmark, som sammanför riktigt bra DJ: s och artister inom downtempo, ambient techno, leftfield, trip hop, electronica med flera genrer under några dagars chill och har på så vis lyckats behålla sin position i mer än 10 år. Namn som LTJ Bukem, Yoav, Ewan Pearson, Tom Middleton, Trentemøller, Groove Armada, Chris Coco, Banzai Republic och Dub Tractor har alla besökt festivalen. Stella Polaris Summer 2011 är en festival som besöker tre städer och den börjar på fredag den 5 augusti i Odense, lördagen den 6 augusti är det Århus som gäller, innan det hela avslutas med en större final på söndag den 7 augusti i Köpenhamn. Det skiljer en del mellan de olika städernas speluppställning, men det som är intressant är att det är gratis och att inga åldersgränser begränsar. Uppdraget för Stella Polaris är att ge det danska folket chill i alternativa miljöer, såsom parker och museer. Åk om du har chansen, för musiken är fantastiskt bra och det lär bli en avslappnande dag i parken. Önskar jag hade råd att åka för först för Prince och sen tagga ner på söndagen på Stella Polaris som ändå är gratis!

Stella Polaris Summer 2011 teaser

Stella Polaris Summer 2011

———————————————————————————————————————————–

5 augusti 12.00 – 21.00:

Munke Mose, Odense. Fri entré

Line-up: Kalle B & Løwenstein, Asle Bjørn, Lulu Rouge, Michael Møller (live), Nicka, Rosa Lux feat. Alberte och Josefine Winding (live), Sidney Spaeth

Afterparty: Posten, 40 dkk entré

———————————————————————————————————————————–

6 augusti 12.00 – 21.00:

Botanisk Have, Århus. Fri entré

Line-up: Aebeloe (live), Cemetary, Kalle B & Løwenstein, Lulu Rouge, Marca, Nicka, Pete Gooding, Sidney Spaeth

Afterparty: V58, 50 dkk entré

———————————————————————————————————————————–

7 augusti 12.00 – 21.00:

Østre Anlæg, Köpenhamn. Fri Entré

Line-upMoby (live), Kúra (live), Lulu Rouge, Kalle B & Løwenstein, Le Gammeltoft, Nicka, Rosa Lux feat. Josefine Winding, Martin Ryum och Solveig Sandnes (live)

Afterparty: Rust, 170 dkk entré

———————————————————————————————————————————–

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: