En kväll med The Art Of Acid eller Warehouse 08

Idag är det Valborgsmässoafton och festerna avlöser varandra denna vårfesternas dag som dessutom råkar vara kungens födelsedag. Hur som helst har jag dragit igenom ett antal evenemang för kvällen men sparat två av de större till sist, om inte annat för att de avslutas sist och dessutom råkar ha bra namn som spelar vid båda tillfällena. Arrangören Concrete Royale slår verkligen på stort och ger oss legender för en kväll på ClustretSöder Mälarstrand när de har klubbtillfället The Art Of Acid. Britten Gerald Simpson,eller A Guy

A Guy Called Gerald – Voodoo Ray

Called Gerald som han är mer känd som, är ett av klubbmusikens absolut största namn och som etablerade sig på allvar under sent 80-tal när acid house stod på topp. 1988 släppte han klassiska 12:an Voodoo Ray som blev ett anthem för acid house, klubben Hacienda och Manchester. Som en brygga mellan Chicago house och Detroit Techno med en enorm hängivenhet är han en sann upplevelse att se live och ikväll har du chansen! 808 State bildades redan 1987 i Manchester och tog sitt namn från Rolands klassiska trummaskin TR-808. Deras album Newbuild som kom 1988 är en klassiker för electronica och klubbmusik och är ett album som ofta nämns som en av huvudinfluenserna för både Autechre och Aphex Twin. När de spelar ikväll lär det bli en bra blandning av techno och house, med ett sound som helt klart inspirerat The Chemical Brothers och Underworld.

808 StatePacific

För att komplettera de båda akterna har arrangörerna bokat Jon DaSilva. En amerikan som flyttade till England på grund av musiken och blev resident på den mytomspunna klubben The Haçienda. Inspirerad av DJ:s som Larry Levan och François Kevorkian, men med mer mörk house och acid i sin repertoar är han en klart intressant DJ och som under tidigt 1990-tal var Sashas mentor. Utan Madchester och The Haçienda hade dagens klubbmusik definitivt inte sett ut som den gör. Klubben Fabric, franska producenten och DJ:n Laurent Garnier och labeln Warp är bara några av alla de som har klubben och Manchesters sound att tacka för sin egna utveckling, så The Art Of Acid lär bli en riktigt bra kväll! Förköp kostar 140 kronor om du hinner få tag i det, men då slipper du kö och i dörren tar de 200 kronor. Biljetter om det finns några kvar, finns på Fade Records som lägger på 20 kronor och Café Mineur som inte lägger på något alls.

Jon DaSilva @ Nolla

Hur som helst lär trycket på Art Of Acid vara enormt och har du inte lust med det hoppas jag att du är redo för riktigt bra technoWarehouse 08. I en cool klubbmiljö med bästa ljus och ljudet finns alla förutsättningar för att ge er en toppkväll. Att dessutom BluePrints James Ruskin från London kommer på besök, gör inte saken sämre. 22.00-07.00 pågår festen och förutom James Ruskin, dyker även

James Ruskin @ Escada 2009

KIMONO, Dave Hell och BOYS CLUB upp i spelprogrammet. Det hela börjar 22.00 och fram till 01.00 kostar det 150 kronor, sen höjs det till 200 kronor. Subway Culture är en klubb för bara medlemmar och jag är osäker om det är stängt för medlemskap för kvällen, hur som helst är det alltid bra att bli för framtiden och medlem blir du HÄR! Förra festen för Subway Culture var med Pan-Pot och ett klipp ser ni nedan och blir man inte sugen, är något fel. Så ha en bra Valborgsmässoafton och fira järnet!

Pan-Pot @ Warehouse 08

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: