REM släpper nytt album under 2011

I 30 år har bandet från Athens Georgia i USA skapat alternativ indierock som varje år lockar fler och fler fans. I många år var de totalt okända för massorna och hade det inte varit för stor envishet hade det kunnat förbli så. Under våren 2011 släpper trion R.E.M. sitt 15:e album Collapse Into Now som arbetats fram i Berlin, Nashville och New Orleans, för att ha sammanställts under sommaren i Berlin. Det är ett personligt och humant skivsläpp som rymmer 12 spår och som producerats av Jacknife Lee. Bandmedlemmen Mike Mills sa för ett tag sen till amerikanska magasinet SPIN att det blir ett mer expansivt album med stor medvetenhet, där gästartister som Eddie Vedder, Patti Smith och Peaches breddar gruppens ljudbild. Gissar att bandet kommer att ge sig ut på ett antal spelningar längre fram och jag blir inte förvånad om såväl Roskilde som Glastonbury dyker upp i programmet för R.E.M..

2 svar to “REM släpper nytt album under 2011”

  1. Nja – 1985 öppnande R.E.M. för U2 på ngn enstaka spelning. Däremot 1987, då man redan sålt båda guld och platina i USA med de två senaste albumen, gjrode man ingen spelning varken som förband eller tillsamans med U2.

    • Tja! Tack för bra invändning. Äntligen ngt att hugga tillbaka på. Stämmer som du säger o min brorsa blandar ihop spelningarna med de båda gissar jag, kan ju sett dem samtidigt men inte då. Kollade inte supernoga då han lät övertygande. Lone Justice, Big Audio Dynamite, The Pretenders var förbanden för den delen av turnén. Åtgärdat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: