Lite blandad kompott musik

Att det varje dag händer mängder inom musiken råder det väl knappast någon tvekan om och det gör det hela svårare att följa allt och bli informerad om eventuella ändring. Min avsikt är att försöka beta av en hel del och ge lite av varje. Helst varje dag. Såväl bra som dåliga nyheter, recensioner, tips mm. För att enklare följa mitt nyhetsflöde är det smidigt att prenumerera direkt här på Hoffas musikblogg eller med ett axplock på den eminenta bloggsamlarsidan Bloglovin’ där du kan få en enkel överblick på flera bloggar samtidigt. Bara att registrera och du är med i matchen!

Muse ställer in sin konsert i Sverige

Brittiska Muse tvingas av oförutsedda omständigheter att tyvärr ställa in spelningen på Zinkensdamms IP i Stockholm som skulle varit den den 21 juli. Oklart varför bandet ställer in, men samtliga biljetter återköpes av biljettförsäljaren Eventim. Spelningarna i Finland och Norge verkar dock bli av för er som ändå vill se bandet.

U2 tvingat att ställa in turné

Även irländska U2 har tvingats ställa in spelningar. Sångaren Bono opererades akut fredagen den 21 maj i München för ryggproblem. Bono har under flera år haft svåra smärtor på grund av komprimering av ischiasnerven och efter magnetkameraundersökningar upptäcktes även en spricka i ett ligament och ett diskbråck där konservativ behandling inte skulle räckt. Hans läkare Muller Wohlfahrt insisterade att operation var nödvändig och akut. Detta har gjort att U2 för stunden har fått ställa in sin spelning på Glastonburyfestivalen och sin planerade turné om 16 spelningar i Nordamerika.

Det var uppenbart från vårt telefonsamtal att U2 är enormt besvikna”, enligt uttalande från Glastonburys arrangör Michael Eavis.

Bono ska enligt NME vara enormt nedstämd över beslutet, då bandet verkligen ville vara där för att göra något riktigt speciellt på festivalens 40-årsjubileum och till och med höll på med en specialskriven sång. Ersättare för U2 Pyramid-scenen i fredagens spelschema blir brittiska Gorillaz. Ett klart avbräck för festivalen, men som fortfarande har Europas starkaste line up och sedan länge är slutsåld. U2:s övriga spelningar är framflyttade till Bono är helt återställd och klar med rehabiliteringen.

Parklife börjar röra på sig

Artisterna inför årets Parklife börjar klarna till. De två första som blir officiella är fantastiska popduon Palpitation som inte kan hyllas för lite och psykadeliska karutfolkpoparna Mackaper som följer i Bo Hanssons fotspår. Mackaper är Markus Hulthén och Per Nyström från The Concretes. Festivalen siktar in sig på åtta artister på stora scenen och ett gäng DJ:s på efterfesten. Snart släpps biljetterna och de sista artistbokningarna till en av de absolut bästa festivalerna lär väl även de bli offentliga. Kan bli hur bra som helst så alla bör ta sitt ansvar och bege sig till Kungliga borgenGärdet för Parklife den 10 juli.

Klubben Life’s a beach tillbaka på Debaser

Arrangörerna bakom klubben Life´s A Beach har tidigare kört popklubbar som Audiofon och Upp Upp Upp Ner. Nu har de återigen slagit sina påsar ihop för ytterligare ett dansant sommarlov som inleds nu på Onsdag den 2 juniDebaser Slussen. Nytt för i år är annars att tjej-kvartetten åker på en klubbturné som passerar alla Debasers lokaler – Slussen, Medis, Humlegården och Malmö – under juni, juli och augusti. Förutom att själva vända en och annan låt i dj-båset så kommer livescenen gästas av flera intressanta artister och ett antal gäst-DJ:s ska få ta över taktpinnen. Återigen får eminenta duon Palipitation chansen och inleder klubbverksamhetens livescen ute under premiärkvällen. Inomhus gör Five Guys and A Dog sitt för att få fart på dansgolvet. Det hela börjar redan 17.00, slutar först 03.00 och entrén är satt till noll kronor.

Bleep och Sónar samarbetar inför årets festival

Inför årets festival har brittiska labeln Warps skivbutik Bleep.com och Sónar bestämt sig för att bjuda på två aptitretare varje vecka innan festivalen. Det blir 8 unika låtar i MP3-form och i flera fall låtar som tidigare inte varit ute för försäljning. Det du kan se fram emot är från namnen Hudson Mohawke, Fuck Buttons, Broadcast, Roska, King Midas Sound, Sandwell District, 2020 Soundsystem och The Blessings. I helgen var det premiär och då med prima färskt från brittiska funkhjälten Roska och oljudsmästarna i Bristols Fuck Buttons som skakade om med ett episkt technoverk på 12 minuter! Det är bara att gå in på Bleep.com och hämta hem!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: