Inget extra på Arvika men en stabil line up

Jag får se mig som en ganska rutinerad festivalbesökare då det blivit relativt många festivaler genom åren. Minst en varje år och Hultsfred, Lollipop, Glastonbury, Sónar, Way Out West, Emmaboda, Accelerator, Popaganda, Parklife och Roskilde är några av dem. Därför ser jag det som ganska märkligt att jag aldrig har dragit till Värmland och besökt den eminenta festivalen i Arvika. Blir tyvärr nog inte av i år heller men siktet är inställt på att någon gång bocka av den. Festivalen startades hur som helst 1992 av föreningen Galaxen och efter att ha vuxit fram i ett lagom tempo besöks den nu årligen av ungefär 22000 personer. Datum för eventet har genom åren varit olika och i år går Arvikafestivalen av stapeln mellan 15 och 17 juli. Festivalen lockar med en riktigt bra line up även om den inte sticker ut speciellt mycket och består av Babyshambles, Kent, In Flames, Chromeo, Four Tet, Agent Side Grinder, Love Is All, The Radio Dept., Regina Spektor, Simian Mobile Disco, Mattias Alkberg, Makthaverskan, Miike Snow, Nitzer Ebb, Robyn, Teddybears, Dum Dum Girls, IAMX, jj, Markus Krunegård, Satan Takes A Holiday, Steso Songs, The Big Pink, Yeasayer, Anna von Hausswolff, Deportees, Familjen, Hästpojken, Johnossi, Maskinen, Shout Out Louds, Timo Räisänen, [ingenting] och ett gäng till. En biljett för tre dagar inklusive camping kostar 1195 kronor vilket är prisvärt tycker jag. Det finns också endagarsbiljetter och de kostar 595 kronor. Biljetter köper du via Arvikafestivalens hemsida.

Annonser

3 svar to “Inget extra på Arvika men en stabil line up”

  1. haha tycker arvika har bäst line-up iår i sverige! kaaaaaaaan ju bero på iamx, men ändå 😀 haha.

    • haha ja det är ju en bra line up och IAMX har förmodligen påverkat ditt omdöme lite haha…:P saknar lite udd, känns som en ordinär festival. Brukar lyckas förvåna med unika bokningar namn som The Knife, Depeche Mode, Nine Inch Nails, Muse, Orbital, Miss Kittin & The Hacker, Skinny Puppy, New Order har alla varit där och alla har de viss elektronisk touch samt är stora namn. Visst är Kent, Simian Mobile Disco och Chromeo det också och en del övriga namn är riktigt bra men saknar något. IAMX är kanske det namnet i år haha Ska du dit?

  2. haha ja. de är sant. men jag tycker inte riktigt att någon festival har något speciellt ”extra” i år faktiskt. annars brukar det alltid vara något namn som man får panik över och känner att man måste dit :p haha

    haha ja jag måste till arvika, skulle dö om jag satt hemma när iamx spelar där. haha 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: