Söndagsblogg

Veckan går mot sitt slut och med det blir det att toppa veckan med en större post.  Dessutom är det nr 50 sedan jag startade bloggen, så lite firande är det. Mycket musik har det varit i veckan och finalen ska också visa på det med lite info om kommande events, en recension av Blood Red Shoes och lite musiktips som jag tycker fler bör känna till.

Slam spelar på Kolingsborg

Skottska Slam kommer till Stockholm skärtorsdagen den 1a april och spelar på Socially Hazardous, Structure STHLM, Piggly Wiggly och Subway Culture klubb Concrete Royale som håller till på Kolingsborg. Glasgowlegenderna Orde Meikle och Stuart McMillan som även ligger bakom labeln Soma Records, utlovar ett exklusivt DJ-set på fyra skivspelare och två mixers. Efter 20 års spelande är fortfarande Slam i framkanten av skapandet inom klubbmusiken. Det är alltid spännande att se live och de kreativa killarna gör verkligen något extra för publiken. Förutom Slam kommer kvällen även att bjuda på Marcus Stork, Dana Bergqvist & Andreas Hansson, Technobilen, TysTyle, FistBoy och Paul Gonzo. Förköp kostar 140 kr och i dörren är 180 kr. Räkna med stort tryck, så framförhållning är nog att föredra

Minimalistiska Booka Shade spelar i Stockholm

Berlinbaserade duon Booka Shade kommer till Stockholm den 25e mars för en spelning på Debaser Medis. En chans att se tyskarnas minimalism och skulle du missa får du ny chans på Sónar i sommar. Walter Merziger och Arno Kammermeiers electrohouse med sin tydliga ljudbild har skapat en stor efterfrågan för såväl egna låtar som för remixer. För första gången på 4 år kommer de alltså till Stockholm och Debaser Medis för en exklusiv livespelning. Det blir en försmak på deras fjärde album More! som kommer i maj. 200 kronor + förköp kostar kalaset.

Blood Red ShoesFire Like This 8/10

Brightons Blood Red Shoes andra album Fire Like This är en härlig lyssning från början till slut. Med tydliga influenser från den amerikanska alternativa rockscenen går bandet vidare och förtydligar sitt sound. Första singeln Light It Up är högtemporock nära The Kills och The Like. Med ett bra samspel mellan Laura-Mary Carter och Steven Ansell dras jag med i en resa mot ett ljudlandskap skapat av trummor och hårda riff. Hennes sång driver låtarna framåt och de lyfter en nivå från Box Of Secrets. Det är jämnare med mer känsla och jag längtar efter mer. When We Wake är lugnare och det är mer eftertanke packat i ett paket som får mig att tänka på Giant Drag och Juliana Hatfield. Melodin känns bekant och ändå egen. Visst finns något blekare spår som It Is Happening Again och Follow The Lines som inte helt lever upp till mina förväntningar, men totalt sett är helheten större än på debuten och bandet har gått kraftigt framåt. Hoppas bara att få se bandet på en scen snart, så att jag får en chans att gå loss rejält under de 7 minuterna den fantastiska Colours Fade varar. Med drag av Sonic Youth utblandat med The White Stripes och The Pixies är det en av albumets höjdpunkter. Låten är en perfekt avslutning på ett starkt skivsläpp och Blood Red Shoes är i hamn.

Tre låtar att berika musiksamlingen med

Var ett tag sen jag gav några tips på låtar som jag tycker behövs i ens musiksamling, men nu tyckte jag att det lätt fanns ett behov. Har kommit fantastiskt mycket bra på senaste tiden och att plocka russinen ur kakan har inte varit lätt. En del är nytt men också en del gammal skåpmat jag återupptäckt. Lyssna och njut.

Mr. Little JeansAngel (RAC mix)

Hon är från Norge, bor i London, spelar in i L.A. och gör fantastisk vacker pop. Mer än så vet jag inte om fantastiska Mr Little Jeans, men att det är bra råder det ingen tvekan om. Här i en trevlig remix signerad RAC och som kan laddas ner gratis på RCRD LBL.

jjLet Go

Svenska independentbandet jj släppte i veckan sitt andra album jj n°3. Tredjespåret är den vackra lågmälda Let Go och släpptes redan i januari som förstasingel. Hur som helst finns den att ladda hem gratis på The Though Alliance skivbolag Sincerely Yours hemsida för er som vill ha ett litet hum om bandets sound.

A Place To Bury StrangersIn Your Heart

Brooklynbandet A Place To Bury Strangers lirar fantastisk svartsynt shoegaze och noise som ligger nära både The Jesus And Mary Chain och My Bloody Valentine. Exploding Head släpptes i oktober 2009 och borde kanske varit med på min årslista men återigen var det ett band som kom bort i flödet av bra musik. Hur som helst är det aldrig för sent att upptäcka dem och jag njuter järnet till underbara andraspåret In Your Heart. Galet att festivalen Popadelcia i Huskvarna är enda spelningen i Sverige som är bokad och vi får helt enkelt hoppas att fler tillfällen tillkommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: