Bra liveband till Sverige

Ibland krockar min vardag och så verkar det vara på väg att göra i april. Två riktigt bra liveband är på ingång och det svåra är att välja. Har sett det ena live och tror att det är det som kommer att avgöra mitt val av band. Båda är klart namn ni ska försöka se och problemet är angenämt. Kanske skulle jag kunna se band ett i Malmö eller i Göteborg och sen dra till Stockholm…

New Young Pony Club

Brittiska bandet New Young Pony Club kommer till Sverige för två spelningar. Den 16e april är det Debaser Malmö och den 17 april är det Debaser Medis i Stockholm som gäller. Räkna med bra drag i form av new wave, pop och dans från Modular Recordings eminenta akt som för övrigt precis släppt albumet The Optimist.

A Sunny Day in Glasgow

Samma kväll som New Young Pony Club spelar i Stockholm sker en stor krock då fantastiska amerikanska bandet A Sunny Day in Glasgow intar Debaser Slussen. Förra året släppte bandet Ashes Grammar, ett av 2009 års bästa album och som lätt kom med på min årslista. Räkna med en underbar kväll med en trip bestående av shoegaze, electronica, folkpop och kraut.  Fritz Corners medlemmar betalar 60 kronor övriga får dra till med 100 kronor, men oavsett är det billigt för ett så bra band. Även Jazzhuset i Göteborg får besök av A Sunny Day in Glasgow och det den 15e april.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: