Lite elektronisk musik under söndagen

Söndagen avslutas med en post där mer elektroniska inslag får ta över utrymmet. Mycket händer inom det fältet och det ser ut att bli en bra vår med massor av bra musik. En del av det får ni ikvällens genomgång.

BPitch Controls skapare och skivbolagsboss, Ellen Fraatz eller Ellen Allien som hon kallar sig har färdigställt sitt nya album. Dust som är hennes sjätte i ordningen, blir hennes mest personliga alster så långt. Berlins technomästarinna fortsätter att servera bra elektronisk musik där helheten märks. Hon fortsätter spotta ur sig kreativitet och redan imorgon nås skivdiskarna av en ny 12:a från henne. Pump heter den och ingår inte på det nya albumet. Jag inväntar maj månad med stor nyfikenhet och det ska bli kul att se hur skivan tas emot på dansgolven.

Sónars program för 2010 presenterat

Spanska festivalen Sónar har presenterat sitt program för den kommande festivalen på sin hemsida och något förvånad är jag. Lite tunt känns det och inspirerande skulle jag inte påstå att det känns. Gissar att det bara är ett första utkast och att fler bra intressanta namn tillkommer. Förvisso bjuds det på roliga och intressanta bokningar som Jimi Tenor & Kabu Kabu, Matthew Herbert´s One Club, The Sugarhill Gang, Carte Blanche, Broadcast och Booka Shade, men också lite förraåretvibbar med namn som Fuck Buttons, Goldie Locks och Joy Orbison som stabiliseras upp med garanter som 2 Many DJs, Air, Hot Chip, LCD Soundsystem, Pete Tong, Plastikman, The Chemical Brothers och Uffie. Hur som helst tror jag vi kommer att få se mer och att vi får lite överraskningar under våren. Annars blir jag besviken.

Glass Candy och Desire live i Stockholm 1 maj

Konsertvåren i Stockholm har så långt varit löjligt bra och det fortsätter komma lysande bokningar. En sådan är fantastiska lilla skivbolaget Italians Do It Better som ger oss Desire och Glass Candy den första maj på Debaser Medis. Glass Candy är Ida No och Johnny Jewel som från utposten Portland i Oregon skapar fantastisk electro med en pampig framtoning. Räkna med mycket skön melow musik och definitivt Kraftwerks Computer World fast i annan tappning som är riktigt bra. Mångsysslaren Johnny Jewel som för övrigt är skivbolagsbossen bakom Italians Do It Better är också en av medlemmarna i trion Desire. Ett kanadensiskt/amerikanskt band som förtjänare en klart större publik med sin eftertänksamma och trevande syntpop. Bandet gjorde för övrigt ett av 2009 års bästa album II och här har ni ännu en hajp som besöker Stockholm under våren. Lär bli en hur bra kväll som helst och jag längtar dit. 120 kronor kostar kalaset om du inte råkar vara där innan 22.00 då det är gratis.

Magic WandsKiss Me Dead

Ibland dyker det upp band från ingenstans i min vardag. Så även nu. Magic Wands är vackert och trevande och väcker mitt intresse. Vemodig och modern indie med elektroniska element får mig på fall och även jag blir kysst till döden. EP:n Magic, Love & Dreams släpptes under 2009 och här gömmer sig en skatt som ni alla borde leta er in i då inte ens amerikanska Pitchfork hittat bandet ännu. SXSW i Austin kommer bjuda på bandet under festivalen i mars och det är bara en tidsfråga innan fler känner till bandet.

8bit PipeIshii Blues

8bit Pipe från São Paolo i Brasilien får mig att hoppas på mer dansant indie i vår. I samma anda som CSS men med mer punkig attityd ges vi elektronisk indie med Amiga och Nintendo-vibbar. 5-mannabandet är än så länge osignade, frågan är bara hur länge till. Behövs mer oberoende och kul musik från latinamerika i vår slentrianmässiga musikvärld.

Annonser

2 svar to “Lite elektronisk musik under söndagen”

  1. I like it!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: