Lite musik live och en del annat kul

Det som inte skulle hända hände. Jag blev sjuk. Därför har inläggen varit få den senaste veckan och nu gäller att reparera det med en bra avslutning på februari. Har knappt orkat kartlägga musikvärlden de senaste dagarna men det blir en del matnyttigt de få dagarna som är kvar av månaden.

Florence + The Machine och Girls

Hade planerat att gå på såväl på Florence + The MachineDebaser Medis som på GirlsDebaser Slussen. Nu blir det inte så då det är slutsålt och jag har inte tagit tag i frågan under sjuktiden. Kul att två så bra och relativt smala bokningar drar folk. Trist för egen del. Men men. Tur nog ska jag i alla fall på ett utsålt Berns på onsdag när La Roux är på besök. Ska bli kul att se duon igen.

En fredag med Farsta och Conny

Eminenta kulturföreningen Pluto serverar två liveakter på scen imorgon fredagen den 26 februari. Först ut är det bob hunds fantastiska gitarrist Conny Nimmersjö som är en av Sveriges bästa soloartister och sen kommer det nya intressanta bandet Farsta på scen. Det är ett band med medlemmar från Grisen Skriker och Ebba Grön, så räkna med mer svenskt, mycket tradition och mycket nära punken.  Klubblokalen vid Liljeholmen kräver att man är medlem, vilket man lätt kan bli via hemsidan. 100 kronor kostar kvällen.

Peter Hook spelar på Marie Laveau

För er som inte tar er till Pluto imorgon kan jag klart rekommendera att dra till Bangers ´n´MashMarie Laveau. Dit kommer legendariska Peter Hook (Joy Division, New Order, Monaco, Revenge, Free Base) och vänder vaxen igen såhär fem år efter invigningskvällen. Räkna med bra drag, mycket nostalgi och mycket brittiskt. 100 kr i entré 20 år.

Beach House på Debaser Slussen på lördag

På lördag bör ni hur som helst sikta in er på att komma in på Fritz CornerBeach House spelar på Debaser Slussen. Kommer garanterat vara ett av namnen på mina årslistor i december då deras album Teen Dream är något av det bästa så här långt. Ett fantastiskt album från Baltimoreduon som bara växer och tar större form. Räkna med lång kö och kom tidigt, särskilt då det inte kostar mer än 100 kronor (60 för medlemmar). Om ni inte kommer inte får ni gå och se emineta Kaninmannen på puben Southside på Hornsgatan istället. Lär bli fantastiskt det med.

3 låtar att dra av under fredagen

Alf TumblePendolino

Alf Tumbles solodebut släpptes igår. Svensk house när det är som bäst. Som en resa genom en värld där man dansar sig fram och bara vill ha mer. Det är Kraftwerk-vibbar med ett skönt groove som luktar retro och disco men är färskt. Kommer att höras på många dansgolv i vår. Köp hans Pendolino EP och se fram emot schyssta spelningar under våren och sommaren!

Blood Red ShoesLight It Up

Light It Up är första singeln från Blood Red Shoes album Fire Like This som släpps den första mars. Förresten kan deras album köpas i limiterad upplaga med snygga bilder gjorda av bandet och dessutom signerade. Lite dyrare, men det kan det lätt vara värt!

Melissa auf der MaurOut Of Our Minds

Melissa auf der Maur släpper sitt andra album den 16 mars, Out Of Our Minds blir namnet och det släpps under namnet MAdM. Titelspåret från albumet går att hämta hem gratis på hennes hemsida och är klart intressantare än tidigare solosläpp från henne och mer sammanhållet. Ska bli intressant att höra resten när albumet kommer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: