Fem nyheter i musikvärlden

Angie Stone spelar live på Berns

Den amerikanska R&B och soulartisten Angie Stone spelar live på Berns i Stockholm den 27/2. Inför spelningen kommer nu hennes femte album Unexpected ett album som fått blandat mottagande, men som ändå är klart värt att kolla in. Gissar förvisso att hon kommer blanda rejält med gammalt och nytt, så spelningen kan bli hur bra som helst. Utöver Stockholm gör Angie Stone tre spelningar till i Sverige, i Lund, Göteborg och Uppsala. För er som har chansen så lär Lund och Mejeriet bli riktigt intimt. För spelningen på Berns kostar det 395 kronor plus förköp.

Dmitry Fyodorov släpper debutalbum

Dmitry Fyodorov var från början en Daft Punk-inspirerad duo som gjorde intressant musik och som lockade mig till mer upptäckt. Efter hand har killarna gått över till mer techno och Berlin i sitt skapande av den perfekta klubblåten, men fortfarande med bra drag. Nu känns de mer som ett svenskt Boys Noize och intresset har knappast minskat. Missade tyvärr killarnas releasefest på Debaser Medis, men hoppas på massor av dans framöver! Hur som helst så finns debutalbumet Shapeless ute i butikerna och det är underbara etiketten Adrian Recordings som ser till att vi får ta del av musiken.

Massive Attack kommer med Heligoland

Bristols Massive Attack släpper sitt femte album Heligoland den 8 februari. Bandet har under åren släppt fler skivor men när det kommer till egna album är det bara fyra. På Heligoland är det i vanlig ordning många samarbeten och på de 10 spåren samsas Horace Andy, Martina Topley Bird, Damon Albarn, Guy Garvey och Hope Sandoval om utrymmet. Har än så länge bara hört delar av albumet men det lät riktigt bra så det ska ska bli riktigt kul att höra resten.

Coachella serverar ett fantastiskt program

Coachella – Coachella Valley Music and Arts Festival är en fantastisk tillställning som hålls i soliga Kalifornien. I alla fall om man ska se till programmet. Ofta helt löjligt bra artister och så även i år. Florence + The Machine, Gil Scott-Heron, Matt & Kim, The XX, deadmau5, Fever Ray, Erol Alkan, Jay-Z, LCD Soundsystem, 2 Many DJs, Beach House, DEVO, Faith No More, Girls, MGMT, Muse, Orbital, Thom Yorke ????, De La Soul, Plastikman, Vampire Weekend är bara toppen av isberget på alla grymt bra artister som är bokade. 16e till 18e april är datumena som gäller och ett tredagarspass på kalaset kostar $ 269, men sen tillkommer diverse avgifter och boende verkar det som. Hur som helst är programmet fantastiskt bra och solchanserna garanterat stora. Åk om du har chansen.

Filthy Dukes spelar på Le Plus

Le Plus är ett klubbsamarbete med Emmabodafestivalen och som håller till på Debaser. På fredagen den 19 februari är det Debaser Medis som gäller och då får klubben finbesök från England. Filthy Dukes släppte förra året sin debut Nonsens In The Dark och har redan fått ge ut en samling via Fabric. De kallar själva sin eklektiska musikstil electroacidhousenuravetwisteddiscopunkfunk, en stil som får ses som electrobaserad klubbmusik med en kärlek till indie. Så om du ska vara med i hajpens värld gäller det att hänga på låset. Fri entré innan 22 annars är det 100 spänn i dörren och först till kvarn.

Annonser

Ett svar to “Fem nyheter i musikvärlden”

  1. hej!

    fredagen den 19e februari ska filthy dukes spela. tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: