Lite smått inför julen

Kommer efter en tid med något fattigare inlägg att snart samla ihop mig för att lagom till årets slut presentera min årslista över bra musik – årets album, låtar, spelningar och annat kul är vad som kommer att finnas på listorna. Räkna med artister som underbara The XX som spelar i Stockholm på Debaser  Medis den 19 januari, fantastiska Bat For Lashes som fortsatte sin vackra resa genom bra musik och svenska glädjeakten Lacrosse på min lista, för att nämna några namn. Året är ju ännu inte slut och listorna lär bli klara lagom till nyår. I dagens inlägg ligger fokus istället på annat trevligt inom musik men att det blir bra listor kan ni räkna med!

Sónars första bandsläpp

Första akterna till Sónar är äntligen släppta och jag blir redan nu sugen på att besöka den eminenta festivalen i Spanien då det är bra namn vi får. Franska Air och amerikanska LCD Soundsystem är båda namn som ger en försmak om att det kommer bli ett riktigt bra år. Festivalen har till kommande tillställning ju utökats till A Corunã förutom Barcelona, så jag räknar med ett något fetare utbud än tidigare.

Wall of Sound fyller 15

Mark Jones skapade för 15 år sen den underbara labeln Wall of Sound, som sedan dess har presenterat det ena bra namnet efter det andra. Etienne de Crecy, Tiga, Röyksopp, Mogwai, Grace Jones, Jurrasic ‘5, Wu Tang Clan och Sigur Rós är bara några av akterna som passerat genom bolaget. Nästa års releaseplan har inte släppts än, men det ryktas om riktigt starka namn och jubileumet lär firas rejält.

Portishead släpper musik via Amnesty

Chase The Tear är ett helt nytt spår från Bristols stolthet Portishead och som lagom till julhandeln släpps via Amnesty International. Rättigheterna för låten går helt till orginisationen och det står fritt fram att göra vad de önskar med den så länge det går till arbete för mänskliga rättigheter. Just nu finns den att ladda hem via 7 Digital.

Emmaboda ser bara starkare och starkare ut

Om inte redan ett program med Crookers och Crystal Castles vore nog innan jul kommer nu ännu en ytterligare stark addering. Australienska Cut Copy som med sitt förra album In Ghost Colours säkrade årslistorna ska nu se till att det blir drag på den lilla independentstoltheten Emmabodafestivalen. Fortfarande finns det lite biljetter kvar för det extremt låga priset 645 kronor, men de lär snart vara slut och prisets  kommer att höjas ytterligare. Så snabba på om du vill dansa rejält och billigt i sommar på en av Sveriges roligaste tillställningar!

Ellen Alliens sommarkollektionen släppt

Som det inte vore nog med att Ellen Allien är en ruskigt bra DJ och fantastisk technomadam, så gör mångsysslaren från Berlin även kläder. Nya kollektionen Night Flowers är nu klar och därmmed finns sommaren 2010 nu ute för den hugande spekulanten. Inget för killar men desto mer enkla snygga och bekväma streetfashionwears för tjejer. Med tydliga feministiska drag, snygga mönster och inte allt för dyra kläder lär kollektionen synas på ett och annat dansgolv i vår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: