Lite musik inför helgen

Idag torsdag är det dags för fantastiska HEALTH på Hornstullstrand och observera att medlemmar i Fritz Corner har två för en så ni som är det får halva priset om ni tar med en vän. Ska bli grymt kul att se det eminenta bandet igen, då det var fantastiskt på Way Out West förra året.

Imorgon får ni bara inte missa grönländska Nive Nielsen, som kommer till Kulturhuset. Hennes egensinniga, lågmälda och vackra musik backas upp av ett band och det kostar faktiskt bara 40 kronor för hela kvällen med många spelningar och 21.30 står hon på scen.

Har inte bestämt mig riktigt för lördagen, men att det vankas bra musik på Debaser Medis med Skriet, Lisa Milberg och Jennie Abrahamson, råder det väl ingen tvekan om. Send in the clowns firar tre år som klubb och det utlovas party!

Fuck Buttons

Fuck Buttons till Sverige

Engelska Fuck Buttons kommer för spelningar i Sverige i december. Bristolduon som är känd för sitt sound med shoegaze och elektronika genom ett landskap av härliga ljud. De etablerade sig rejält med förra skivan Street Horrsing där Mogwais John Cummings såg till att gitarrerna distade och lät rejält. Med nya Tarrot Sport har bandet använts sig av legenden Andrew Weatherall och mer elektroniska beats och kraftigare bas framträder. Den 3 december spelar de på Parken i Göteborg och den 4 december på Strand i Stockholm och det ska bli spännande att se vad för miljö som bandet kommer förmedla live med sina två relativt olika skivor i bagaget.

sonar2010_finisterre_02

Sónarfestivalen 2010 växer till två platser

Sónar växer och blir en festival i två städer i sommar. Datumen är spikade till från den 17 juni till den 19 juni och räkna med en fet line up, då festivalen förutom Barcelona nu även kommer omfatta A Coruña. Som en del i Xacobeos jubileumsår reser Sónar längs vägen Saint James pilgrimsresa och den nya festivalstadens event kommer att heta Sónar Galicia.

Barcelonas del kommer fortsätta heta bara Sónar, men de båda städerna ska sträva mot samma mål, att elektronisk musik och konst ska hamna i fokus. Även Sonar Galicia kommer att ha Sónar day och night som en del av programmet. Som en del i tillskottet, har årets presentationsmaterial för festivalen fått kopplingar till Galicien och pilgrimsfärden, vilket kan ses i Sónars fina presentationsvideo!

5 låtar du måste bara adda på din playlist

Finns mängder av bra musik att upptäcka och varje vecka blir jag lika förvånad varje gång jag missat något som kommer ett halvår efter dess ursprungliga release eller att det till och med är flera år gammalt. Hur som helst har jag som musiknörd och som en av de som hela tiden upptäcker mer, för avsikt att sprida lite guldkorn. Behöver nödvändigtvis inte vara sådant jag precis upptäckt, utan jag tänker fokusera på sådant jag tycker även andra borde ha som självklara lyssningsalternativ. Dessutom ska jag försöka att ge er så många bra kvinnliga artister som möjligt, då det ofta mer på män i den generella nyhetsbevakningen av musik i Sverige.

Att Karen O är karrismatisk och en fantastisk scenpersonlighet är väl ingen tvekan om och att hon gör fantastisk musik med sitt band Yeah Yeah Yeahs vet vi. Hur som helst jobbar hon nu även på solosläpp och dessutom har hon gjort ett soundtrack till en film jag vill se. Where The Wild Thing Are verkar vara en härlig film och där är underbara All Is Love bara ett av många bra spår som sjungits in som Karen O & The Kids. Tack Sandra för uppslaget!

Mary Lou Lord var innan Nirvana blev kända tillsammans med Kurt Cobain ett kortare tag. Det är i alla fall vad hon själv säger och låten Some Jingle Jangle Morning (When I’m Straight) har hon skrivit till honom. Tyvärr drabbades Mary Lou Lord av spasmodisk dysfoni som är en röstrubbning och har idag lämnat skapandet för mer A&R och management. Synd på en så fantastisk röst, men lyssna och njut och upptäck hennes andra låtar!

Alternativt och riktigt intressant tycker jag The Fire and Reason från New York är. Rock och electronisk pop filtrerat genom  underbara sångerskan Bella Sauna som har brasilianska rötter. Perfect Boy är en helt ny låt som bara måste tas hem. Bara att hoppas att bandet kommer över hit och spelar live framöver.

The Fire and Reason – Perfect Boy

The Fire And Reason

Blonde Redhead släppte 2007 sitt helt fantastiska album 23 och för er som missat bandet måste ni lyssna in er på musiken. Ett av indievärldens bäst bevarade hemligheter och riktigt riktigt bra såväl live som på skiva. Från New York och numera en trio men fortfarande lika bra som när de startade. The Dress är bara ett av flera guldkorn på 23.

Nerina Pallot från London gör vacker och finstämd musik som jag tilltalas av. Hon står för veckans upptäckt i min musikvärld och jag letar gärna vidare i hennes sing och songwriting. Some en del i sitt nya album The Graduate, släppte Pallot videos på YouTube för att presentera sitt album och sjätte delen av dagboken var Cigarettes, en sång hon tillägnar alla som försökt att sluta, funderar på att göra det eller har lyckats sluta röka.

Annonser

Ett svar to “Lite musik inför helgen”

  1. Har varit inne å kollat enstaka inlägg innan men nu tog jag mig tiden och gick igenom old stuff på sidan också.

    Ville därför bara sprida lite pepp och credd. Sidan är så grym! Fått massa tips. Nerina Pallot till exempel. Hade helt glömt bort henne. Men väldigt glad att du påminde mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: