Ett par omgångar till

Missade visst ett par nyheter i det senaste utskicket som jag hade tänkt publicera. Blir bökigt att uppdatera, så därför publicerar jag ett helt nytt inlägg där ni förutom nyheterna får ytterligare fem låtar jag anser ni ska berika er intellektuella värld med.

Jamie T ställer in

Jamie T skulle ha spelat på Debaser Slussen den 26 oktober, men tyvärr tvingas han ställa in den aktuella spelningen då hans röst behöver vila. Förhoppningsvis kommer han framöver, då han är fantastisk live och hans senaste skiva är riktigt bra. Hur som helst är inget nytt datum satt i dagsläget och köpta biljetter återköps av försäljningsstället.

ElectricEelShock

Garagemetall från Japan på Debaser Slussen

Nu på tisdag den 13 oktober blir det japanska garagemetallbandet Electric Eel Shock som rockar loss på Debaser Slussen. En explosiv trio från Tokyo som blandar en härlig mix av rock, punk och metall och som släppte sitt första album ”Maybe I think, we can beat Nirvana” 1997. Med klara drag av stonerrock och förälskelse till Black Sabbath, kommer bandet att skaka om Slussen rejält. Se om ni har chansen, då det är ett riktigt bra liveband!

Coctail Club återuppstår på Grodan

Efter tre år kommer Coctail Club åter till Grodan på Grev Turegatan i Stockholm fast med tillägget i Retox namnet. Premiären är satt till nästa helg den 16 och 17 oktober. Det blir två klubbar, på fredagar blir det Musicbox i Oliver Ingrosso och Otto Jettmans regi och och på lördagar får Stämning! chansen i technoveteranen Anders Åkergrens styre. Räkna med en höst med mycket dans i den varma svettiga källaren! Coctail Club Retoxs premiär på fredagen kommer att bjuda på Adrian Lux och Rebecca & Fiona och under lördagen blir det Sese från Bar 25 i Berlin, samt Lykke Li ovanvåningen.

Europavox en annorlunda festival i tre dagar

Franska festivalen EuropaVox som nu har blivit ett globalt projekt. når Sverige i november och vi får tre konsertdagar med 12 artister och 10 nationaliteter uppdelat på Debaser Slussen och Debaser Medis.

Utbudet är riktigt bra och frågan är om det går att få så bra artister så billigt på någon annan spelplats. Kolla upp, försök köpa 3-dagarsbiljett och njut om ni kan de aktuella datumena.

Torsdagen den 19 november – Debaser Slussen

The New Wine kommer från Bergen i Norge och kommer ge oss fantastiska låtar där gitarrer möter härliga melodislingor i ett elektroniskt landskap. Definitivt ett namn att kolla upp mer under hösten 2009.

James Yuill spelade i somras på Arvikafestivalen, nu kommer London-killen tillbaka för att återigen underhålla oss med sin laptop och akustiska gitarr.

Fler artister tillkommer för tordagen.

Fredagen den 20 november – Debaser Medis

Shout Out Louds behöver ingen närmare presentation, men gör en paus från studion där de jobbar med sitt tredje album som beräknas släppas under vintern 2010. Räkna med ett spelsuget band som testar ett par nya alster.

Múm (uttalas ”moom”) och är en experimentell isländsk popgrupp med en ljudbild som får en att drömma sig bort. Ett band som fortsätter den isländska traditionen och definitivt bör ses live om ni inte redan har gjort det.

Kütu Folk Crew gör folk-pop som slagit en del i Frankrike, frågan är om det gör det här också, men alltid kul med ny alternativa band.

Ebony Bones

Lördagen den 21 november – Debaser Medis

Brittiska Ebony Bones! är något som bara måste ses live! Fantastisk och livfull med en musik som inte går att kategorisera. Hon lever verkligen ut sin musik live och med ett band som har en groove. Klart en av årets bästa konserter såg jag på Sónar och här får fler svenskar chansen, så ta den!

Delorean är spansk indie med gitarr, bas och trummor, plus lite elektroniska inslag som keyboards och samplers som i år släppt braiga EP’n “Ayrton Senna”. Ska bli klart intressant att se live!

Das Pop är ett fyrmannaband från Gent i Belgien som gör pop som ofta kallas för belgisk britpop. Största influensen är Blur, så frågan är vad vi kan vänta oss av bandet.

Biljettpris per dag:

Tordagen den 19 november – Debaser Slussen: 110 kronor + bokningsavgifter

Fredagen den 20 november – Debaser Medis: 200 kronor + bokningsavgifter

Lördagen den 21 november – Debaser Medis: 140 kronor + bokningsavgifter

En extra konsert för alla med 3-dagarsbiljett!

EuropaVox bjuder alla som köpt 3-dagarsbiljett på konserten med The Teenagers på onsdagen den 18 november på Debaser Slussen. Så för endast 290 kronor + bokningsavgifter har du bra musik i fyra dagar! Billigt som bara den, så köp! Observera bara att 3-dagarsbiljetterna finns i begränsat antal.

WavvesWavves bokade till december

Amerkanska Wavves gör ett nytt försök att besöka Stockholm igen. Söndagen den 6 december är bandet från San Diego bokade till Debaser Slussen. Tyvärr fick de ställa in förra spelningen i juni på grund av sångaren Nathan Williams alkoholproblem som accelererat under våren. Ser fram emot att få se bandet live och höra deras underbara lo/fi-punk som röjer rejält. Se till at köp biljett och hoppa till So Bored!

Bara 100 kronor + förköp!

5 till låtar du bör berika dig med

Här blandas det rejält med tre lugna låtar och två mer elektroniska inslag, varav en höjer tempot en del. Lyssna och njut samt berika er själv med lite bra musik, särskilt Brooke Waggoner tycker jag borde vara höras i alla hem en trevlig höstdag som denna!

Astrid Williamson – Crashing Minis

Astrid Williamsons fjärde skiva ”Here come the Vikings” är kanske inte klockren och har en märklig titel. Albumet spretar betänkligt, men låtar som Crashing Minis sticker ut och berikar så det blir ett ok. Synd på en så bra röst och kanske borde skivsläppet dröjt tills låtmaterialet höll fullt ut.

Brooke Waggoner photo by Marcie Little

Brooke Waggoner – Go Easy Little Doves I’ll Be Fine

Alltid kul med namn man inte har en aning om att de existerar. Jag snubblade av en slump över Brooke Waggoner och måste säga att hennes vackra stämma får mig att leta vidare efter mer av henne. Piano och skönsång från Nashvilles 24-åriga sångfågel, Inte långt från Tori Amos men ändå väldigt eget. Hennes andra album Go Easy Little Doves släpptes i veckan och blir i alla fall ett av mina nästa skivköp.

Cortney Tidwell – Solid State

Ett till album som jag ska kika vidare på är Cornety Tidwells album Boys, som släpptes i juni. Ett starkt album som Pitchfork gav en 7:a och som jag tror förtjänar lite mer lyssning. Låten Solid State är riktigt bra och hennes drag av PJ Harvey, Bat For Lashes och St Vincent, gör mig nyfiken på mer.

Boys Noize – Starter

Att Alexander Ridha, eller Boize Noize som han kallar sig, gör bra dansant electro råder det väl ingen tvivel om. Allt sedan debuten The Bomb från 2004 och som släpptes på International Deejay Gigolo Records har tysken gjort riktigt bra låtar för dansgolvet. Nu har du chansen att ladda hem hans senaste alster gratis på RCRD LBL och höja BPM-talen i vardagsrummet rejält.

moderat

Moderat – A New Error

Moderat släppte visserligen sitt album där A New Error ingår redan 11 maj på B Pitch Cotrol, men då jag gillar låten fortfarande, den går att få gratis på RCRD LBL och Soma spelar den i sista specialen om Sónar, tycker jag att den behöver lite mer ljus över sig. Så njut av bandet som har tydliga Kraftwerks-vibbar och gillar sina syntar rejält.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: